Geslaagd fietsweekend Teutoburgerwoud!!

  • Vereniging
  • 4 minuten (733 woorden)

Van 24 t/m 26 mei vond het fietsweekend van de Stayer plaats. We verbleven in een mooie accommodatie vlakbij Tecklenburg. Er waren 3 fanatiekelingen die de heenreis per fiets maakten; Hero en Ben fietsten 180 km vanuit Groningen en Jan Jouke maakte een rit van 170 km vanaf Arnhem. Hun warming-up zat erop. Nog een hele groep ging vrijdag al even de fiets op om even warm te fietsen in de heuvels. Toen lekker met elkaar genoten van een overheerlijke pastamaaltijd die door René, Jan Jouke en mij was bereid. Na het eten gingen Nicole (die als verrassing ook nog even langs kwam) en Dirk Jan nog even een ritje maken om nog even wat energie kwijt te raken. Helaas een lekke band voor Dirk Jan en geen bandenlichters mee. Dus Tirza mocht nog even in actie om Dirk Jan in het donker op te pikken. De rest hield zich bezig met spelletjes spelen, duo-piano-spelen of gezellig bijkletsen.

Zaterdag was de grote dag! Wegkapitein Hero had een route uitgezet van 126 km. Er werd door allen heel goed ontbeten en er was nog even wat twijfel over de kledingkeuze. Het was nog bewolkt, maar de voorspellingen waren goed. Armstukken aan en windstopper toch maar mee voor sommigen. En toen met elkaar op pad. Na wat opwarmertjes kwam de bekende lange klim via zwembad naar voetbalveld. De zweetdruppeltjes op het voorhoofd, de ademhaling steeds sneller tot zwaar gepiep, ga ik het halen? Nog even uit het zadel, ja, gered! Pfff…

Na nog heel wat leuke klimmetjes een lekker lunch in Idburg. Nou ja lunch, taart eten! Sommigen met wel twee grote stukken. Opsplitsing van de groep. Mmm, ik doe er verstandig aan om maar even niet met de snellen mee te gaan. Beter om een lusje minder te doen, morgen is er namelijk weer een dag. En ondertussen is het heel zonnig geworden, dus bij thuiskomst strijken we neer in de tuin en genieten van het mooie weer. En van de geleverde prestatie!

Na opnieuw heerlijk avondeten van René en Jan Jouke gingen ‘de mannen’ er snel op uit om naar het Schuttersfest in het dorp te gaan. Na de afwas gingen de overgeblevenen toch ook maar even een kijkje nemen. Een tent met een hek er om heen, entree gevraagd. Mmm, nog heel weinig mensen, o daar staan ze met elkaar buiten te kletsen. Welke benen horen bij wie? Nee, ons enthousiasme werd niet aangewakkerd, dus met een extra lus terug richting accommodatie. Onderweg kwamen we langs een park waar tieners met elkaar staan in te drinken. Petflessen met inhoud aan de mond, dat gaat in een behoorlijk tempo!

Bij het ontbijt de volgende dag komen de verhalen! Van tieners die bij binnenkomst al dronken blijken te zijn. Toch hebben de heren zich wel vermaakt! Maar nu is het ff wat minder en er moet zo weer gefietst worden. Vandaag staat een route van 80 km op de planning. Nog even op de groepsfoto met elkaar. De eerste beklimming is zwaar, de benen moeten weer even op gang komen. Daarna gaat het beter en begint het plezier weer te komen. De groep is nu al eerder opgesplitst, dat is voor iedereen leuker. Onze tijdelijke wegkapitein Dirk Jan doet het goed. Even achterin vragen hoe het er voor staat en dan met volle vaart weer naar voren en ondertussen meld hij bij iedereen dat we bij de volgende kruising rechtsaf gaan. Waar haalt hij de energie vandaan?!

Bij de lunch treffen we de andere groep weer aan. Die hebben al lekker genoten van wafel of apfelstrudel. Ziet er goed uit, dus dat bestellen wij ook. Daarna vertrekken we weer in twee groepen. Even ‘koersen’ met elkaar. Leuk! Op kop, ingehaald, met hulp van Hero kom ik terug, klaar voor een jump over Gerlof heen, ik kom langszij…en merk dan dat ik zonder hulp geen cm meer vooruit kom. Leuk geprobeerd, gefeliciteerd Gerlof! Bijna terug nog even met elkaar vol in afdaling, 70 km/u, zo hard ben ik nog nooit gegaan!

En dan zijn we weer terug en is het fietsweekend ten einde. Wat hebben we genoten! Wat een leuke groep mensen zo bij elkaar. Mooi weer, lekker gegeten, wat wil je nog meer? Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Wil je naast dit verslag ook nog wat sfeerbeelden? De foto’s staan op de website!   


Topdagje fietsen in het Teutoburgerwald!
31aug

Topdagje fietsen in het Teutoburgerwald!

Wegens corona dit jaar geen fietsweekend in mei, maar een fietsdag op zaterdag 29 augustus 2020. Vroeg op, om 7.00 uur zaten de eersten...

Looptraining of droogtraining?
28mei

Looptraining of droogtraining?

Is het nu looptraining of droogtraining? Degene die al langer lid zijn van de Stayer noemen de zomertraining op de maandagavond...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen