Vereniging

Schaatsvereniging De Stayer is op 6 maart 1992 officieel opgericht door oud-leden van de studentenschaatsclub in Groningen. Inmiddels bestaan wij al lang niet meer alleen uit oud-studenten, maar zijn wij een gezellige vereniging met een gevarieerde groep schaatsers! De vereniging bestaat uit wedstrijdrijders, recreanten en donateurs. Momenteel heeft de Stayer rond de 130 leden. 

Iedereen schaatst op zijn eigen niveau, met of zonder klapschaats, fanatiek of voor de lol en de overeenkomst is dat ze allemaal in een hele gezellige en sportieve omgeving hun prestaties willen neerzetten. 

Als je lid wordt van onze vereniging kun je een jaar (augustus tot juli) deelnemen aan diverse activiteiten!

Trainingen

De ijsbaan is gemiddeld 24 weken per jaar geopend. De wedstrijdrijders en recreanten kunnen drie keer per week trainen, waarvan twee keer in aanwezigheid van een trainer. Afhankelijk van het niveau van de schaatsers wordt er in een of meerdere (sub)groepje(s) getraind. Dat geldt zowel voor de wedstrijdrijders als de recreanten. 

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de ijsbaan wordt er een of twee keer per jaar een clubwedstrijd georganiseerd. Dit is uiteraard het moment om je persoonlijke records te verbeteren of gewoon een keer mee te doen voor de lol.  
Om de conditie op peil te houden wordt er buiten het schaatsseizoen gelopen of gefietst. Daarnaast zijn er altijd groepjes leden die met elkaar naar recreatieve loop- of fietsevenementen gaan in de omgeving van Groningen.
Alle trainingen worden verzorgd door enthousiaste (Stayer) trainers die het leuk vinden om hun kennis en techniek over te dragen.

Overige activiteiten

Naast de trainingen worden er nog diverse andere dingen georganiseerd zoals een ijshockeytoernooi, fietsweekenden, etentjes en andere leuke activiteiten.

Op de site onder " Vereniging> Lidmaatschap"  vind je een aanmeldings- en machtigingsformulier als je lid wilt worden. Wil je eerst wat meer weten over de vereniging of het lidmaatschap, dan kun je ons altijd mailen.

Proeftraining

Niet-leden van de Stayer kunnen altijd vrijblijvend een keer een proeftraining meedoen. Neem dan van tevoren contact op met iemand van het bestuur door een email te sturen naar info@destayer.nl.