Vereniging

Welkom bij Schaatsvereniging De Stayer

Schaatsvereniging De Stayer is op 6 maart 1992 officieel opgericht door oud-leden van de studentenschaatsclub Tjas in Groningen. Inmiddels bestaan wij al lang niet meer alleen uit ex-Tjas leden, maar zijn wij een gezellige vereniging voor- en door de leden met een gevarieerde groep van sportieve schaatsers! Al geruime tijd was het ledental stabiel rond de 130, sinds kort groeien we en hebben we nu ongeveer 170 leden!

Iedereen schaatst op zijn eigen niveau, met of zonder klapschaats, fanatiek of voor de lol en de overeenkomst is dat we allemaal in een hele gezellige en sportieve omgeving de schaatssport gedreven beoefenen!

Vrijwel het hele jaar trainingen

Wanneer de 400-meter van Kardinge geopend is, biedt De Stayer aan de leden 4 trainingsmomenten aan.

  • Op trim-uren dinsdags en donderdags (19:00-20:15) waarbij de Stayer-leden in drie groepen onder begeleiding van de enthousiaste en deskundige trainers getraind worden.
  • Op het KNSB-uur op vrijdag (18:30-19:45)

Hierdoor kan er op elk niveau - van iets gevorderde beginner tot zeer snelle gevorderde schaatsers - gewerkt worden aan techniek, conditie en snelheid. Ook worden er, in samenwerking met andere verenigingen, schaatswedstrijden verreden op clubniveau.

In het zomerseizoen worden er fiets- en loop/droogtrainingen aangeboden.

  • loop-/droogtraining op dinsdagavond
  • de fietstraining op de donderdagavonden

Deze trainingen zijn geschikt voor alle niveau's. 

Overige activiteiten

De Stayer is een vereniging die naast de sportiviteit actief is op gezellige activiteiten voor de leden. Regelmatig wordt een sportieve activiteit gecombineerd met een gezellig samenzijn. Het winterseizoen 2022-2023 werd bijvoorbeeld aangevangen met een survival clinic, een etentje bij de pizzeria en party in poppodium Vera. De Stayer-borrel is de supergezellige gelegenheid om De Stayers buiten de ijsbaan te treffen voor drankjes en gezelligheid!

Ook wordt het seizoen feestelijk afgesloten, is er een fietsweekend in het binnen- of buitenland en worden er elk jaar weer allerhande activiteiten georganiseerd, zoals mountainbiken, langere toertochten op de racefiets, enzovoort. Kortom: naast schaatsen ruim voldoende gelegenheid om met de clubleden gezellige activiteiten te ondernemen!

Kennis maken?

Niet-leden van de Stayer kunnen altijd vrijblijvend een keer een proeftraining meedoen. Neem dan van tevoren contact op met iemand van het bestuur door een e-mail te sturen naar info@destayer.nl.