Trainingen & Wedstrijden

Training & Wedstrijden


De Stayer biedt het hele jaar door trainingen aan voor haar leden. Onder begeleiding van deskundige en gemotiveerde trainers train jij als lid aan je techniek en conditie. De trainingen worden aangeboden voor het recreatief niveau van gevorderd beginner tot aan ex-wedstrijdrijder. De meeste Stayers zijn mensen die graag, enthousiast en gedreven sporten en naast het schaatsen soms andere sporten beoefenen. 


Wintertrainingen

In de winter is er de mogelijkheid om op trimuren te schaatsen. Op dinsdag- en donderdagavond kan je trainen in 4 niveaugroepen. Ook kan je als Stayer lid op dinsdag (09.30-11.00)- woensdag (09.30-11.00) en donderdagochtend (09.30-11.00) Early Bird trimschaatsen.

Op vrijdagavond is er de mogelijkheid om langere afstand te schaatsen op het KNSB uur. Via de Technische Commissie kan je meer informatie krijgen.

Deelname is geheel vrijblijvend; je beslist zelf wanneer je wel of niet traint. Je hoeft je niet van te voren op te geven of af te melden. 


Zomertrainingen

In de zomer kan je op dinsdagavond droogtrainen en op donderdagavond is er een fietstraining. 


Wedstrijden

Ongeveer drie tot vier keer per jaar is er een clubwedstrijd, vaak georganiseerd in samenwerking met Tjas en soms YVG. Het zijn recreatieve wedstrijden en vooral bedoeld om je eigen niveau te testen en te verleggen. Deelname is ontzettend leuk en veel Stayers die eens een wedstrijd meegedaan hebben, doen vaker mee. In de trainingen wordt ook rekening gehouden met de clubwedstrijden. 

Elk seizoen wordt de balans opgemaakt en zijn er eervolle prijzen voor de clubleden die ofwel de snelsten van de club zijn maar ook voor degenen die de meeste progressie hebben geboekt!


Marathons en andere wedstrijden

Omdat je als Stayer KNSB lid bent kan je deelnemen aan diverse andere wedstrijden. Via de Technische Commissie kan je meer informatie krijgen. In het seizoen 2022-2023 zijn er diverse amateur-marathons waar je als Stayer aan deel kunt nemen, waaronder de Oosterhaven Bokaal op woensdagavond.