Zomertrainingen

Zomertrainingen

Ook in de zomer kan er gewerkt worden aan de algehele schaatsconditie! Meer informatie via info@destayer.nl


Droogtraining - maandagavond

Trainer Rene Harmanni (startdatum 1 april 2019):

maandag van 18.30 uur tot 20.00 uur

verzamelen op atletiekbaan Stadspark (niet op drafbaan)


De looptraining is meer dan een gezamenlijk rondje hardlopen. Het is een schaatsspecifieke training waarbij de diverse spieren worden getraind die gebruikt worden bij het schaatsen. Er wordt een parcours afgelegd waarbij lopen wordt afgewisseld met schaatsspecifieke sprongen en oefeningen. Alle schaatsspieren komen aan bod. De training is geschikt voor alle niveau's.

Hardloopkleding en hardloopschoenen is gewenst bij de looptraining.

(in de zomervakantie geen training, data volgen)


Fietstraining donderdagavond

Trainer Stoffel Van Dieten (startdatum 4 april 2019): 

donderdag van 18.30 uur* tot 20.30 uur.

verzamelen op Concourslaan, 100m van ingang van Stadspark.

* Zodra het mogelijk is met betrekking tot daglicht start de training om 19.00 uur. 


Er wordt gezamenlijk naar een locatie buiten de stad gefietst. Hier wordt dan bijvoorbeeld een intervaltraining gedaan op een vast rondje, viaducttraining, sprinttraining, e.d. Als we weer richting opening ijsbaan gaan kan daar wat kracht- en explosiviteitstraining bijkomen. De fietstraining is zo opgezet dat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen niveau mee kan doen!!!! Je hoeft dus zeker geen Marianne Vos of Tom Dumoulin te zijn. Op deze manier kan iedereen prima op eigen niveau trainen, na afloop gaan we gezamenlijk weer richting de stad. Afhankelijk van daglicht, trainingsprogramma en soms het weer duurt de training tot ergens tussen 20h en 21h.

Indien mogelijk (niet altijd) zal de trainingslocatie ongeveer een dag van tevoren op de site www.destayer.nl worden gezet, voor diegenen die rechtstreeks daarheen willen gaan. Maar uiteraard vinden we het gezelliger als je meteen meefietst vanuit het Stadspark. Voor de fietstrainingen heb je wel een racefiets nodig. Een helm is verplicht. Eveneens clickpedalen met clickschoenen of minimaal toe-clips waarin je je voet vast kan zetten. Pedalen waar je los op staat met schoenen zijn vanwege de veiligheid niet meer toegestaan. Een tellertje met stopwatchfunctie is handig bij de training. Iedereen dient de geldende verkeersregels te respecteren. We hebben helaas geen fietsen te leen vanuit de vereniging, maar een oproepje op de site is natuurlijk snel gedaan.

Heb je vragen over de zomertraining, neem dan gerust contact via info@destayer.nl

Promofilm

Voor een goede impressie van de fietstraining zie het volgende filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=c-UI1b9cfuA