Zomertrainingen

Zomertrainingen

Ook in de zomer kan er gewerkt worden aan de algehele schaatsconditie! Meer informatie via info@destayer.nl


Droogtraining - dinsdagavond

Trainer Rutger de Vries 

Tijd: 19.00 uur tot 20.30 uur
Locatie: verzamelen op atletiekbaan Stadspark (niet op drafbaan)

De droogtraining is meer dan een gezamenlijk rondje hardlopen. Het is een schaatsspecifieke training waarbij de diverse spieren worden getraind die gebruikt worden bij het schaatsen. Er wordt een parcours afgelegd waarbij lopen wordt afgewisseld met schaatsspecifieke sprongen en oefeningen. Alle schaatsspieren komen aan bod. We sluiten af met een buikspierkwartier. De training is geschikt voor alle niveau's.

Hardloopkleding en hardloopschoenen is gewenst bij de looptraining.

Fietstraining donderdagavond

Trainer Stoffel Van Dieten

Tijd: - in april en september van 18.30 uur tot 20.30 uur
        - in mei t/m augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur

Locatie: verzamelen op de Concourslaan, Stadspark op 100m vanaf ingang Paterswoldseweg.

Er wordt gezamenlijk naar een locatie buiten de stad gefietst waar er getraind gaat worden. Hier wordt dan bijvoorbeeld een intervaltraining gedaan op een vast rondje, een viaducttraining, een sprinttraining, e.d. Daarnaast wordt er zo nu en dan ook extra aandacht gegeven aan technische aspecten als bochtentraining en algemene vaardigheid op de fiets. Als we weer richting opening ijsbaan gaan kan daar wat kracht- en explosiviteitstraining bijkomen. De fietstraining is zo opgezet dat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen niveau mee kan doen! Je hoeft dus zeker geen Annemiek van Vleuten of Tom Dumoulin te zijn. Na afloop gaan we gezamenlijk weer richting de stad. Afhankelijk van aanvangstijd, trainingsprogramma en soms het weer duurt de training meestal tot ergens tussen 20.00 en 21.00 uur.

De training gaat bijna altijd door. Alleen bij onweer of echt slecht weer (storm, zware regen) gaat de training niet door. Dit wordt gecommuniceerd via WhatsApp: er is een Whatsappgroep uitsluitend bedoeld voor de fietstraining en fiets-gerelateerde mededelingen vanuit de vereniging. Je kan je aanmelden voor deze Whatsappgroep door een mailtje te sturen naar bestuur@destayer.nl. Je kan ook de trainer of een van de bestuursleden vragen om je toe te voegen. Naast het eventueel niet doorgaan wordt hier (indien van toepassing die avond!) bij vertrek uit het Stadspark, aangegeven waar er die avond getraind wordt, mocht je rechtstreeks naar de locatie willen gaan. Uiteraard vinden we het gezelliger als je meteen mee fietst vanuit het Stadspark.

De fietstraining is er voor leden van elk fietsniveau. Je hebt wel minimaal een paar dingen nodig om mee te kunnen doen: dit heeft vooral te maken met ieders veiligheid. Uiteraard gaan we er van uit dat je een goed onderhouden racefiets hebt. Het dragen van een helm is verplicht, net als clickpedalen met clickschoenen of minimaal toe-clips waarin je je voet vast kan zetten. Pedalen waar je los op staat met schoenen zijn voor je eigen veiligheid en die van de groep niet meer toegestaan. Iedereen dient de geldende verkeersregels te respecteren.

Niet verplicht maar wel nadrukkelijk aan te raden: het is handig een paar ledlampjes bij je te hebben. Vooral in voorjaar en najaar kan het al aardig schemeren als je weer terug komt in de stad dus zorg dat je gezien wordt! Daarnaast is het handig een fietsteller met stopwatchfunctie te hebben tijdens de (interval-)training om goed te kunnen trainen. We hebben helaas geen fietsen te leen vanuit de vereniging, maar een oproep op de site is natuurlijk snel gedaan.

Heb je vragen over de zomertraining, neem dan gerust contact via info@destayer.nl

Promofilm

Voor een goede impressie van de fietstraining zie het volgende filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=c-UI1b9cfuA