Sociale veiligheid

Vertrouwenspersonen binnen De Stayer

Wij willen een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Een vereniging waar iedereen zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de sport. Binnen onze vereniging is daarom geen plek voor grensoverschrijdend gedrag. We hebben een open cultuur waardoor we elkaar durven aan te spreken als iemand zich toch op een grensoverschrijdende manier gedraagt. En als er toch iets misgaat, weten we hoe te handelen. 

Binnen onze vereniging hebben wij twee vertrouwenspersonen. Dit zijn Marije van der Meer en Gerwin de Blouw. Leden, trainers, vrijwilligers en bestuursleden kunnen te allen tijde contact opnemen met onze onafhankelijke vertrouwenspersonen van de Stayer bij vermoeden van grensoverschrijdend gedrag of een incident. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld.  Onze vertrouwenscontactpersoon biedt een luisterend oor tijdens een vertrouwelijk gesprek en helpt je de juiste stappen te zetten richting een oplossing. Door snel te melden, erover te praten en actie te ondernemen, kunnen ongewenste situaties van verergering en herhaling worden voorkomen.

Je kunt hen bereiken door een mailtje te sturen naar vertrouwenspersoon@destayer.nl met het verzoek om een gesprek. Je kunt ook contact opnemen met onze voorzitter Femke Feenstra.

Marije-van-der-Meer.jpg
Marije van der Meer
gerwin_de_blouw.jpg
Gerwin de Blouw

Vertrouwenspersonen buiten De Stayer
​​​​​​​Wil je liever onafhankelijk van De Stayer met iemand praten?  Informatie hierover is hier te vinden. De KNSB heeft twee vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) voor meldingen, vragen en beleid op het gebied van een veilig schaats- en skateklimaat. Je kunt hen rechtstreeks bereiken of via de Servicedesk van de KNSB info@knsb.nl, telefoon 088-4892000.

Gedragscode
In de sport zijn gezamenlijk gedragsregels opgesteld door Centrum Veilige Sport Nederland die voor iedere doelgroep in een aparte gedragscode staan opgesteld. Zo is er een gedragscode voor de bestuurder, scheidsrechter, trainer/coach, sporter en topsporter. De KNSB volgt deze Gedragscodes Sport, en wij sluiten hier als vereniging De Stayer bij aan. Hier de belangrijkste gedragscodes voor ons als vereniging op een rij. Wij gaan er vanuit dat een ieder van ons deze gedragscodes volgt.

Gedragscode sporters

Gedragscode bestuurder

Gedragscode trainer

fae84d9f-knsb-veilig-schaats-skateklimaat-logo-blauw-oranje-1024x627.png