Topdagje fietsen in het Teutoburgerwald!

  • Vereniging
  • 3 minuten (549 woorden)

Wegens corona dit jaar geen fietsweekend in mei, maar een fietsdag op zaterdag 29 augustus 2020.

Vroeg op, om 7.00 uur zaten de eersten al in de auto. Afweging, doen we een mondkapje op in de auto of niet? Om 9.45 uur verzamelden we bij Camping Teutoburger Waldsee. Nog even naar het toilet? In de bosjes of nog even op de fiets over een gravelpad naar het toiletgebouw zeker 500 meter verderop. Na het maken van een mooie groepsfoto gingen we op pad. In 2 groepen. De snelsten onder ons gingen in een groep van 7 voor een route van 130 km. De andere 12 gingen onder leiding van wegkapitein Bart op weg voor een route van 100 km.

Deze laatste groep reed zonder problemen in 50 km naar onze pauzeplek. Helaas bleek dit leuke terras gesloten wegens corona. Gelukkig was er een alternatief, en dat terras aan het water lag er minstens zo mooi bij. En jawel, wat een timing, de zon brak door!

De snelle groep moest 65 km overbruggen tot aan de pauzeplek, waarbij de planning was om gelijktijdig aan te komen met de andere groep. Helaas, 3 lekker banden zorgde voor een flinke vertraging. Dat deerde niks, want iedereen genoot van het zonnetje en de overheerlijke hamburgers. Wel oppassen voor de wespen, waar komen die plots vandaan?

Bij deel 2 van de route verliep het bij de snelle groep heel voorspoedig. Daarentegen zat de tegenslag nu bij de 100km groep. Eerst een lekke band bij Tirza en daarna een schakelprobleem bij Wybren. Daarna had Wybren nog slechts 2 versnellingen om de rest van de rit te vervolgen. Ondanks de soms pittige beklimmingen lukte het Wybren om overal boven te komen, chapeau!

Bij aankomst terug op de camping nog even gezellig afsluiten op het terras. Het terras? Waar is dat? We zien alleen een bouwkeet met wat stoelen. Mmm, hier hadden we wat anders van verwacht. Heel erg jammer, want samen afsluiten liep hierdoor in de soep. De meesten vertrokken terug naar Groningen en gingen onderweg nog wat eten.

Vijf Stayers waren nog niet klaar met het Teutoburgerwald en bouwden hun tentje op voor een frisse nacht. Middenin de nacht werden we nog even verrast met trendy hard-core muziek in een dorp verderop (of was het toch op de camping?). Daarna verliep de nacht gelukkig rustig.

De tweede dag stond een route van 87 km op het programma. Voor sommige zat de route van de dag ervoor met bijna 2000 hoogtemeters in groep 1 en bijna 1500 hoogtemeters in groep 2 nog aardig in de benen. Na een warming-up kwam de route langs de Lächerweg. Bovenaan een bord van 25%, maar Ben wist ons te vertellen dat onderaan een bord van 30% stond. Drie dappere heren waagden deze beklimming. Helaas, de uitdaging bleek te groot, wat resulteerde in een paar schrammen bij de uitdager.

Het mooie weer (en vermoeide benen?) zorgde opnieuw voor een uitgebreide pauze bij de tussenstop. Nog 6 klimmetjes te gaan…

Een geslaagde dag en voor enkelen een geslaagd weekend! Het blijft een mooie omgeving om met elkaar te fietsen!  We hopen dat we volgend jaar coronavrij weer allemaal voor een heel weekend kunnen gaan.

Voor meer sfeerbeelden, ga naar het fotoalbum 'Fietsen in het Teutoburgerwald 29-8-2020'


Weissenseereis 2024 - door de ogen van Femke
15feb

Weissenseereis 2024 - door de ogen van Femke

Voor het eerst in de Stayergeschiedenis is er een Weissensee-reis georganiseerd met als doel het schaatsen van de alternatieve...

Geslaagd fietsweekend Teutoburgerwoud!!
28mei

Geslaagd fietsweekend Teutoburgerwoud!!

Van 24 t/m 26 mei vond het fietsweekend van de Stayer plaats. We verbleven in een mooie accommodatie vlakbij Tecklenburg. Er waren 3...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen