Nieuws

Zomertraining weer in groepsverband van start!

We mogen weer!

De corona-maatregelen zijn versoepeld. Met ingang van 11 mei wordt buitensporten weer toegestaan voor groepen van maximaal tien mensen en op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Dat betekent dat wij vanaf aankomende maandag onze droogtraining en fietstraining weer gaan aanbieden in groepsvorm.

 

Droogtraining

Wanneer: elke maandag van 19.00 – 20.30 uur

Waar: in het Stadspark, verzamelen bij de atletiekbaan (niet op drafbaan)

Trainster: Ella Groenewoud

Wat is er anders dan normaal?

We willen graag weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Daarom vragen we je om je aan te melden voor elke training. Dit kan door je via de volgende link aan te melden in de WhatsApp groep ‘Droogtraining De Stayer’ en een berichtje te sturen dat je mee doet. Als je aanstaande maandag nog niet deel kunt nemen, maar je wel van plan bent om later mee te doen, meld je dan ook vast aan voor de groepsapp via de volgende link:

Aanmelding WhatsApp groep droogtraining.

De trainster kan zo ook de laatste informatie aan je doorgeven over de droogtraining.

Er worden alleen oefeningen aangeboden die alleen en zelfstandig uitgevoerd kunnen worden op 1,5m afstand van elkaar (elastiektraining en oefeningen met 2 personen is dus voorlopig niet mogelijk). Maar er zijn heel veel loop- en schaatsspecifieke oefeningen wel mogelijk.

 

Fietstraining

Wanneer: elke donderdag van 19.15 – ca 20.45/21.00 uur

Waar: op een trainingslocatie die doorgegeven wordt via de WhatsAppgroep Fietstraining De Stayer. Dit zal de eerste keren op het rondje Peize / Onlanden zijn. Verzamelen om 19.15 uur bij de parkeerplaats de Onlanden bij de uitkijktoren (bij kruising Noorddijk-Drentsedijk)

Trainer: Stoffel van Dieten

Wat is er anders dan normaal?

We verzamelen nu niet om 19.00 uur op de Concourslaan in het Stadspark, maar treffen elkaar een kwartiertje later op de trainingslocatie. Daarmee vermijden we dat we als grote groep naar de trainingslocatie fietsen. Er worden oefeningen aangeboden in 2-tallen of kleine groepjes van maximaal 4 personen. Wanneer de groep groter wordt dan 10 mensen, splitsen we de groep op in tweeën.

Houdt de WhatsAppgroep Fietstraining in de gaten voor de laatste informatie.

 

Algemene regels

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Volg de aanwijzingen op van de trainer
  • Was je handen na een training
  • En lees de adviezen en regels voor verantwoord sporten op de website van het NOC*NSF door. 

 

We vertrouwen erop dat iedereen zich aan deze regels houdt.

Wij hebben er weer zin in! Tot snel!

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen