Nieuws

Verslag clubwedstrijd 18 december

Met de laatste westrijd (12 november) nog vers in het geheugen is 18 december de tweede wedstrijd van het seizoen verreden.

De 500 meter blijft een specialiteit en ook hier hebben de Stayers zich weer op stukgebeten. Paul Ruigrok had in jaren geen wedstrijd meer geschaatst en had zich als doel gesteld vooral lekker te blijven schaatsen. Allard-Jan Kalsbeek was gretig en moest hierdoor helaas een tweede keer starten. Dit mocht de pret niet drukken want alle energie kwam eruit in deze 500 meter.

Simone en Wybren mochten het tegen elkaar opnemen op de 500 meter en dit pakte voor beiden zeer goed uit. Zowel Simone als Wybren hebben een PR gereden deze avond op de 500 meter. Maar dit waren niet de enige Stayers met een PR. Ook Hilco en Pauline hebben zich verbeterd op de 500 meter.

Het gevoel met het ijs was bij Bart en Jouke bij de 500 meter nog even afwezig en Bart had al snel zijn zinnen gezet op de 1000 meter. Het resultaat mocht er zijn want de duim ging omhoog tijdens het uitrijden! Jouke mocht op de 1500 meter uitkomen tegen Rutger de Vries (trainer op de donderdagavond) en tot de 1000 meter hebben de heren het beste in elkaar naar boven gehaald. De laatst 500 meter heeft Jouke nog alles gegeven en daarmee Rutger toch achter zich gelaten.

Op de 1500 meter hebben ook Allard-Jan en Paul het beste in elkaar naar boven gehaald. Het tempo zat er goed in wat resulteerde in een voorlopig snelste tijd van Allard-Jan op de 1500 meter. Helaas is deze tijd nog wel weer verbeterd in de loop van de avond.

De foto's staan online!
https://www.destayer.nl/interactief/fotos
 

Op 28 januari worden de clubkampioenschappen verreden in Kardinge. We hopen jullie daar te zien!!!
https://www.destayer.nl/evenementen/10238-clubkampioenschappen-de-stayer

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen