Nieuws

Seizoensafsluiter 2016/2017

Donderdag 30 maart hebben we met maar liefst 30 Stayers het seizoen 2016/ 2017 afgesloten bij Kaap Noord. Het was een gezellige avond waarbij het dankzij de feestcommissie mogelijk was dat we hebben genoten van een heerlijke maaltijd. Uiteraard is het traditie dat op deze avond de clubkampioenen gehuldigd worden.

Uiteraard hebben wij op deze avond ook de trainers bedankt voor het afgelopen seizoen. Zonder trainers is het niet mogelijk om de trainingen aan te bieden en natuurlijk progressie te boeken op het ijs en te strijden voor het clubkampioenschap. Daarnaast zijn ook de vrijwillgers in het zonnetje gezet voor zijn/haar inzet bij het organiseren van diverse activiteiten.

De clubkampioenschappen zijn verreden op 28 januri 2017. Bij de mannen wordt traditioneel gestreden over de 500 en 1500 meter en bij de dames worden de snelle tijden neergezet op de 500 en 1000 meter. Afgelopen jaar hebben de clubkampioenen duidelijk van zich laten zien op het ijs door op beide afstanden eerste te worden. Jouke Jensma en Beitske Kooistra gefeliciteerd!

De Stayer World Cup is een trofee waarbij gedurende het hele seizoen punten te verdienen zijn bij alle Stayer-wedstrijden. Bij de dames heeft Simone Smuling een hele constante prestatie neergezet wat resulteerde in het hoogste puntenaantal. Bij de mannen was de strijd iets minder spannend maar zeker niet minder verdiend. Jouke Jensma mag zich bij de mannen winnaar noemen van de Stayer World Cup.

De strijd om de Teltrofee was dit jaar heftiger dan afgelopen jaren. Om deze trofee te bemachtigen was het niet dit jaar niet genoeg om 3,4 of 5 keer je PR te verbeteren. Hilco kwam waarschijnlijk met een duidelijk doel naar de wedstrijden en heeft elke wedstrijd zijn PR van afgelopen seizoen verbeterd. Met maar liefst zes keer een PR staat de Teltrofee dit jaar bij Hilco op de schoorsteenmantel. Gefeliciteerd!

https://www.destayer.nl/interactief/fotos/2016-2017/seizoensafsluiter-2016-2017

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen