Nieuws

Pauline voorzitter-af, bedankt!

Op de ALV van 8 november 2019 in Het Heerenhuis heeft Pauline Ruigendijk afscheid genomen als voorzitter van De Stayer. Ed Meester heeft namens het bestuur gesproken en hier vind je de tekst die hij voorbereid heeft:

Pauline heeft ons laten weten dat zij met ingang van het seizoen 2019-2020 stopt met haar bestuurswerk voor De Stayer.

In 2014 is zij begonnen aan haar voorzitterschap, op een moment dat de voorzitter van de vereniging gedurende het jaar was gestopt. In dat eerste bestuur zat zij met Steven Schade van Westrum, Theo Smit en Sander de Groot. Ze heeft me daar ook wel eens over verteld, het was een beslissing die per direct werd genomen en tot uitvoering werd gebracht, juist omdat het nodig was.

Als voorzitter heeft Pauline steeds op haar eigen wijze een invulling aan haar taken gegeven. Het streven was om de vereniging professioneler en meer gestructureerd in te vullen.

Daarbij heeft zij steeds alle ruimte gegeven aan de andere bestuursleden maar ook de vrijwilligers.

Ik herinner me nog de seizoensafsluiting in De Pacific. In het formele deel van die avond was Pauline kort aan het woord, waarna de andere bestuursleden en vrijwilligers het programma overnamen. Wat me enorm opviel was dat zij een voorzitter is die juist door wat meer op de achtergrond te blijven juist al die andere mensen die ook zoveel doen voor de verenging zo zichtbaar maakte.

Ook heeft Pauline zich in haar rol van voorzitter ontwikkeld. Haar persoonlijke groei en toenemende ervaring gecombineerd met haar kwaliteiten wordt gewaardeerd.

Een voorzitter die ruimte laat voor medebestuursleden is een voorzitter die stimuleert dat bestuursleden taken op eigen wijze invullen en verantwoordelijkheid nemen.

De afgelopen jaren is De Stayer naar mijn mening een goed geoliede machine geweest. Alhoewel ik nog niet zo heel lang in het bestuur actief ben, vind ik ontzettend prettig om in dit bestuur samen te werken met mensen die elkaar waarderen, aanvullen, inhoudelijk kritisch zijn en vooral inspireren en motiveren. Dat vertaalt zich naar een vitale vereniging die op heel erg positieve wijze in de wereld staat.

Als bestuursleden zijn we regelmatig in contact met andere verenigingen. Bijvoorbeeld via de KNSB, maar ook via seminars, workshops en bijeenkomsten. Wat dan steeds opvalt is De Stayer een goed bestaansrecht heeft in een maatschappij waar het verenigingsleven soms onder druk staat.

Een voorzitter die een vereniging zo achter laat, die heeft haar werk heel erg goed gedaan.

Ik wil je namens het bestuur en ook namens alle leden heel erg hartelijk bedanken voor alles wat jij de afgelopen jaren voor De Stayer hebt gedaan! Ontzettend veel succes gewenst bij jouw nieuwe koers in je werk en nogmaals, namens iedereen bedankt!

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen