Nieuws

Fietstraining: donderdag 4 april van start!

De fietstraining gaat weer van start en wel vanaf donderdag 4 april!

Wanneer: donderdag van 18.30 uur* tot 20.30 uur. * Zodra het mogelijk is met betrekking tot daglicht start de training om 19.00 uur. 

Waar: Concourslaan, 100m van ingang van Stadspark.

Trainer: Stoffel van Dieten (email: info@destayer.nl).

Er wordt gezamenlijk naar een locatie buiten de stad gefietst. Hier wordt dan bijvoorbeeld een intervaltraining gedaan op een vast rondje, viaducttraining, sprinttraining, e.d. Als we weer richting opening ijsbaan gaan kan daar wat kracht- en explosiviteitstraining bijkomen. De fietstraining is zo opgezet dat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen niveau mee kan doen!!!! Je hoeft dus zeker geen Marianne Vos of Tom Dumoulin te zijn. Op deze manier kan iedereen prima op eigen niveau trainen, na afloop gaan we gezamenlijk weer richting de stad. Afhankelijk van daglicht, trainingsprogramma en soms het weer duurt de training tot ergens tussen 20h en 21h.

Indien mogelijk (niet altijd) zal de trainingslocatie ongeveer een dag van tevoren op de site www.destayer.nl worden gezet, voor diegenen die rechtstreeks daarheen willen gaan. Maar uiteraard vinden we het gezelliger als je meteen meefietst vanuit het Stadspark. Voor de fietstrainingen heb je wel een racefiets nodig. Een helm is verplicht. Eveneens clickpedalen met clickschoenen of minimaal toe-clips waarin je je voet vast kan zetten. Pedalen waar je los op staat met schoenen zijn vanwege de veiligheid niet meer toegestaan. Een tellertje met stopwatchfunctie is handig bij de training. Iedereen dient de geldende verkeersregels te respecteren. We hebben helaas geen fietsen te leen vanuit de vereniging, maar een oproepje op de site is natuurlijk snel gedaan.

Heb je vragen over de zomertraining, neem dan gerust contact op met de trainer.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen