Fietsen in Teutoburgerwald

Over dit evenement

Categorie
Sportief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
29 aug. 2020 09:00 - 18:00
Locatie
Ibbenb├╝ren

Op zaterdag 29 augustus organiseen we een fietsdag in het Teutoburgerwald. We maken drie niveaugroepen en nog een extra groep, zodat zoveel mogelijk mensen van De Stayer mee kunnen:

  • Groep 1: route van 120-130 km met flink veel klimmetjes, voor de snellen onder ons
  • Groep 2: route van ca 100 km met flink veel klimmetjes, voor de gemiddelde fietser
  • Groep 3: route van 65-75 km met niet te gek veel hoogtemeters
  • Groep 4: klein groepje dat wel graag mee wil, maar niet kan/gaat fietsen

Alle fietsgroepen hebben een trainer als wegkapitein. De insteek is dat we met elkaar in de ochtend verzamelen op een afgesproken plek (in de omgeving van Ibbenbüren, waarschijnlijk bij een camping). Vandaar gaan de drie fietsgroepen op pad. Tijdens lunchtijd treffen we elkaar opnieuw op een afgesproken plek. Daar komt groep 4 ook naar toe en zorgt dat er een lunch klaar staat die we met elkaar op een grasveld nuttigen. Daarna gaan de drie fietsgroepen opnieuw op pad en dan treffen we elkaar weer in de middag op of in de buurt van de vertrekplaats. Daar komt ook groep 4 naar toe en die zorgt dat de biertjes, andere drankjes en wat te eten (pizza?) klaar staat.

Indien tegen die tijd blijkt dat corona het toe laat, kunnen degenen die willen een tentje mee nemen en overnachten op de camping. Zo kan er ook op zondag nog gefietst worden. Dit is dan wel op eigen gelegenheid en niet meer georganiseerd door De Stayer.

Heb je net zo veel zin als wij, geef je dan op door een mail te sturen naar fietsweekend@destayer.nl. Laat in die mail weten in welke groep je graag mee zou willen doen.

Half augustus informeren we jullie verder over het exacte programma, locaties, tijdstippen en dergelijke.